Meditation des Tanzes-Sacred Dance

Bernhard Wosien

De grondlegger van Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance is Bernhard Wosien. (1908-1986). Hij was balletdanser, balletmeester en choreograaf. Tevens studeerde hij theologie en kunstgeschiedenis en exposeerde hij tekeningen en schilderijen in binnen- en buitenland. Een bezoek aan de spirituele gemeenschap Findhorn in 1976 inspireerde hem tot de ontwikkeling van Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance.

Friedel Kloke-Eibl

Zijn leerlinge en naaste medewerkster Friedel Kloke-Eibl werd door hem geďnspireerd en zij ontwikkelde Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance verder.
In Nederland richtte zij ‘Demian-instituut in beweging’ en de Stichting Sacred Dance op (1981-1990) en in Duitsland het Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance (1990).


Docenten Meditation des Tanzes-Sacred Dance
in Nederland

Er zijn in Nederland verschillende docenten die zijn opgeleid aan het instituut van Friedel Kloke-Eibl. Zij hebben zich verenigd tot een groep 'Meditation des Tanzes-Nederland'. Zij zijn opgenomen in deze folder (pdf 482kb).
Ook zijn er docenten opgeleid door Mariëlle van Beek, Lehrbeauftragte van het instituut van Friedel Kloke-Eibl. Wie deze docenten zijn kun je vinden op de website van het Ausbildungsinstitut van Friedel Kloke-Eibl.


Meditation des Tanzes-Sacred Dance
en Dans Magazine!

Klik voor meer informatie hierover op de afbeelding van het Dans Magazine en lees hoe je je tegen een aantrekkelijke korting kunt abonneren. Of bezoek de website van dansmagazine; daar vind je dagelijks nieuws uit de nationale en internationale danswereld, blogs, artikelen en een uitgebreide agenda met premičres, audities, workshops en festivals. Meditation des Tanzes-Sacred Dance is natuurlijk ook te vinden op dansmagazine.nl. Kijk onder het kopje dansscholen in de dansgids.schermafdruk website van Ausbildungsinstituut Meditation Des Tanzes ~ Sacred Dance, opgericht door Friedl Kloke Eibl

afbeelding linkt naar de website van Ausbildungsinstitut

logo van docenten linkt naar het pdf-bestand met de namen van Nederlandse docenten, opgeleid door Friedel Kloke-Eibl

logo linkt naar het pdf-bestand met Nederlandse docenten, opgeleid door Friedel Kloke-Eibl

afbeelding Dans Magazine linkt naar de aanmeldingswebsite van het Dans Magazine

de afbeelding hierboven van Dans Magazine linkt naar de aanmeldingswebsite van het Dans Magazine